Meer omzet, klanten brengen meer tijd door in uw winkel..

Meer verkoop in uw winkel: het is mogelijk met meer onbekende muziek. Muziek is een zeer belangrijk aspect in uw winkel.
Het moet klanten het juiste gevoel geven dat bij uw bedrijf past.
De achtergrondmuziek van minder bekende artiesten, in tegenstelling tot de muziek van kennissen (top 40), geeft de klant een rustiger gevoel, zodat ze zich meer richten op de artikelen die u in uw winkel aanbiedt en meer tijd in uw winkel doorbrengen. Als gevolg hiervan zal er meer aankopen worden gedaan en vooral zal de klant eerder terugkeren naar uw winkel.
Beroemde muziek kan het koopproces van uw klanten negatiever beïnvloeden !

Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Bari Aldo Moro in samenwerking met HEC Montreal benadrukt dat het gebruik van onconventionele omgevingsmuziek het koopproces in winkels kan verbeteren. (van professor Ada Palumbo)

Het onderzoek van de universiteit heeft aangetoond dat de minder bekende muziek het verblijf van consumenten in het winkelcentrum heeft verlengd omdat het de gemoedstoestand meer ontspanning biedt. Aan de andere kant leidt de beroemde muziek af en daarom verkort de tijd in de winkel voor 50% van de consumenten. De stemming van niet-populaire (niet bekende) muziek heeft ertoe geleid dat consumenten zich meer kunnen concentreren op hun aankopen in vergelijking met de beroemde muziek (55% versus 32%).

Klanten verklaren een hoge aankoopintentie te hebben wanneer ze worden blootgesteld aan minder populaire achtergrondmuziek.

Is er muziek die de kwaliteit van onze aankopen kan verbeteren?

Om deze vraag te beantwoorden, werd een onderzoek uitgevoerd door een team van onderzoekers, bestaande uit professor Luca Petruzzellis en Dr. Ada Palumbo van de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Universiteit van Bari en in samenwerking met professor Jean-Charles Chebat van Hec, Montreal. Om het onderzoek uit te voeren wenden de onderzoekers zich tot de consumenten van een winkelcentrum in Bari. Ze werden tijdens hun aankopen onwetend blootgesteld aan het luisteren naar achtergrondmuziek, achtergrondmuziek bestaande uit twee verschillende muziekselecties: de eerste bestaande uit bekende muziek en de tweede uit onbekende muziek.Consumenten werd gevraagd om een vragenlijst in te vullen na hun aankopen.

Uit de analyse van de gegeven antwoorden bleek dat de bekende muziek 47% van de consumenten zenuwachtig maakt en 45% irritatie. Met de onbekende muziek daalden deze percentages tot respectievelijk 18% en 22%. Consumenten nemen meer waar en zijn minder gericht op het horen van muziek die niet bekend is.

Welke gevoelens worden door de muziek overgedragen?

Bovendien heeft de beroemde muziek bijgedragen aan de afleiding van 52% van de consumenten tijdens de aankopen die ze deden, uiteindelijk zes keer meer dan bij de niet-populaire muziek, in feite is het percentage consumenten dat afleeft slechts 8%.De beroemde muziekverspreiding heeft de verblijfstijd in de winkel teruggebracht tot 50%. Dit fenomeen werd geverifieerd bij een klein percentage consumenten (6%), dat ze teleurgesteld waren om onbekende muziek te horen. Dit is te danken aan de mogelijkheid om een meer ontspannen gemoedstoestand te hebben in de duurzaamheid van consumenten in het winkelcentrum.Om deze redenen kunnen we stellen dat de muziek van beroemdheden het koopproces belemmert.

Beroemde muziek versus niet-beroemde muziek.
Concluderend toont het onderzoek aan dat het beter is om onbekende muziek in winkels te gebruiken omdat het beter aansluit op de verkoopcontext, het geeft gevoelens uit die gunstig zijn voor winkelen.

Het is verstandig om experts en professionals in de sector te bereiken om een type muziek te selecteren dat is afgestemd op het commerciële advies van het verkooppunt of de keten. Achtergrondmuziek is een krachtig hulpmiddel voor communicatie met consumenten en het verbeteren van de kwaliteit van winkelen.

 

DutchEnglishGermanSpain